9 Haziran 2011 Perşembe

Tüm "Hanımların Dikkatine"

"Hanımların dikkatine; overlok makinesi, ayağınıza geldi. Halı, kilim, yolluk, paspas kenarına, halıfileks kenarına overlok çekilir. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir."

"Hanımların Dikkatine", Seray Şahiner'in ikinci öykü kitabı ve aynı günde geçen dokuz öyküden oluşuyor. Evli barklı, çocuklu, düzenli ve tertemiz bir evin kadını olan Reyhan Hanım'ın hikayesiyle başlayan kitap; Ayşe, Sibel, Nergis ve Elif'in birbiriyle bağlantılı hikayeleriyle devam ediyor. Aslında temelde Ayşe ve Sibel'in hikayeleri kesişiyor çünkü ikisi de aynı erkekle beraber. Nergis ve Elif ise Sibel'in ev arkadaşları olmaları nedeniyle sözkonusu kesişimin içerisinde yer alıyor. Aslında kesişenler sadece karakterler değil, kimi zaman bir fesleğen saksısı ya da yeni yıkanmış tertemiz bir perde veya overlok anonsu da hikayeleri birbiriyle ilintili kılıyor.


Kitabın birbirine paralel hikayelerden oluşması, bana göre, okuyucuda dokuz bölümden oluşan bir roman okuduğu hissini de yaratıyor. İster birbirinden ayrı hikayeler, ister birbiriyle içiçe geçmiş hikayeler olarak okunsun, "Hanımların Dikkatine" bence kesinlikle okunmaya değer bir kitap. Kadın olmaya, kadınlığa dair gerçekler, kaygılar, beklentiler, ümitler o kadar güzel ve anlamlı bir şekilde anlatılmış ki...

Ve kitaba başlamanızdan önce sizi uyarayım, "Hanımların Dikkatine"yi boş bir gününüzde okumaya başlayın çünkü elinizden bırakmayı hiç ama hiç istemeyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder